tirsdag 25. november 2014

Ferdig: Marin

Jeg hadde hørt Stickklubbs-Karin snakke så varmt om dette mønsteret, og likte formen på sjalet og det at det ikke er hull eller stripemønster, og altså litt uvanlig til å være et sjal. Og så kom jeg over noen nøster hvit finull fra Ölands Ullcentrum (sånn jeg har forstått det er finullsfår en svensk fårrase som ikke er den som gir ull til f. eks Raumas finullgarn, derimot tror jeg du finner det i Visjögarn,så hvis du har kjent på det gir det en bedre peil på hvor fantastisk mykt garnet er) på syfestivalen i Borås i år, og ett av dem ville helt klart bli en Marin.

IMG_3644

Karin Hadde rett i at det var et bra prosjekt å strikke, det fløy av pinnene på en tre-fire dager, og har ligget rundt halsen min mer eller mindre daglig siden. Jeg synes det er akkurat passe stort, det går så man kan brette det rundt halsen en gang og lage en liten knute med de smale endene. Den avlangt runde formen egner seg også veldig godt til halsbruk.  Man strikker fra side til side og øker og feller og så er det et parti med forkorta pinner på midten (det eneste jeg har å utsette på mønsteret er at det blir en liten "tut" midt på overkanten (det er grunnen til at det ruller seg der på bildet under), og jeg hadde likt det bedre om den var helt rett.

IMG_3645

Mønster: Marin av Ysolda Teague
Garn: 2-tråds finull fra Ölands Ullcentrum
Pinner: 3,5
Strikket til: Downton Abbey
På Ravelry


In English: I've knitted a shawl called Marin, from the softest wool Sweden can produce. The knitting was a joy and I'm already wearing it to bits.

5 kommentarer:

  1. Åh, så fint med sånne kanter! Det ser ut til å legge seg veldig pent, og det er så godt å være varm i halsen når kulde kommer krypende. Fortsatt god førjulstid!

    SvarSlett
  2. Så fint sjal, akkurat passe stort, og fin effekt med kanten! Vet du hvor mye garn du har brukt? Jeg har et nøste madelinetosh socks,det er 100 g. Passer muligens til et lite sjal..

    SvarSlett
  3. Jeg brukte ganske nøyaktig ett 100g-nøste, det garnet jeg strikket med er på 400m/100g. Kjapp googling sier at Tosh Sock er på 360 m/100g, så det kan kanskje være litt knapt, men hvis du ikke vil ha det så stort kan du jo eventuelt gå ned litt i pinnestørrelse.

    SvarSlett