onsdag 18. juni 2014

Ferdig: Et stort, mykt og mintgrønt sjal med perler

Men jeg strikker jo masse også!

Her er for eksempel noe jeg ble ferdig med tidligere i år:
  IMG_2818

Det finnes så mange slags sjalfasonger, og da jeg ikke har strikket så mange sjal ennå holder jeg fortsatt på å lete etter den ideelle sjalformen for meg. Denne gangen var det Elizabeth Zimmermanns pi-sjal som skulle prøves, en metode som går ut på å strikke et rundt sjal ved å øke annenhver maske med større og større mellomrom mellom økningsradene. Selv om jeg bare hadde en halvsirkel ble det fryktelig lange rader av det etter hvert. I tillegg valgte jeg å legge inn perler i alle økningsradene, og å felle av med en hvit hullmønsterkant, så det tok sin tid.

Det ble et stort sjal. Jeg har ikke målt det, men vil anslå at radien endte opp på ca 60-70cm. Størrelsen gjør at det ikke er et sjal som egner seg godt til å snurre rundt halsen, da blir det rett og slett for mye der, derimot er det fint til skulderbruk, og har allerede vært med i bryllup. Garnet er fantastisk varmt og mykt, og fargen er herlig.

Og hvis noen lurte på hvorfor man skal blokke sjalene sine, kan jeg fortelle at det er forskjellen på dette:
IMG_2715

Og dette:

IMG_2819

Mønster: Elizabeth Zimmermanns pi-sjaloppskrift, med dette hullmønsteret som kant.
Garn: 100% baby alpakka, håndfarget av Karmagarn
Pinner: 3 mm
Strikket til: bussturer og seminarer og strikkekafeer
På Ravelry

In English: A baby alpaca shawl I finished this spring. Based on the Elizabeth Zimmerman pi-shawl with an added hilton lace border and lots of tiny beads that matched the yarn. The rows got pretty long on this one, especially the beaded ones. Also: a demonstration of the importance of blocking.

2 kommentarer:

  1. Så fint! Nydelig med den blondekanten:)

    SvarSlett
  2. Så fint det ble! Og jeg er enig, blokking er ganske utrolig :)

    SvarSlett