onsdag 26. februar 2014

ROGGBIF


Februar går mot slutten, og med den regnbuesamstrikken som Pinneguri tok initiativ til, fremst med Sotsji-ol og den ganske dårlige vendingen situasjonen for HBTQ-personer i Russland har tatt de siste årene. Nå har hele verden vendt blikket dit en god stund, og mange har sendt tydelige signaler. Jeg håper at vi kan tenke enda litt videre når vi først har begitt oss inn på de banene, for eksempel til Uganda, hvor homofili fra denne uken av straffes umenneskelig strengt, men også dit hvor man har større påvirkningskraft: de fleste leserene av denne bloggen har for eksempel stemmerett i et land som tvinger dem som vil ha en kjønnsidentitet i passet som stemmer overens med deres egen oppfatning til å sterilisere seg.

IMG_2539
Regnbuevrangbord er fint, men det ble enormt mange tråder å feste. Flaks for meg at det blir fint med regnbuefletter!
Jeg har i alle fall strikket et par votter.

Mønster: eget, jeg har tegna diagrammet på dataen, så det er ikke usannsynlig at det vil bli mulig for andre å strikke det en gang.
Garn: ymse totrådig ull jeg hadde hjemme. Mest kampes, men også litt Rauma Spælsau fra loppis, et lilla som jeg fant hos mamma og derfor mistenker at er fra Sjølingstad (jeg kom nemlig ut av en mandalitt), og et som jeg ikke husker hvor jeg har fått men som faktisk kan ha vært med i posen jeg arvet av en grandtante for en hel del år siden.
Pinner: 3
Strikket til: bussing og studier.

3 kommentarer:

 1. Virkelig fine - godt at noe positivt kan komme ut av all uretten som kommer frem nå fortiden.

  PS håper det kommer oppskift, hyggelig å strikke dem til gave :)

  SvarSlett
 2. Så lurt med regnbuefletter. Og kjempefine votter :) Skjønner at du er velsignet med et godt garnlager :)

  SvarSlett
 3. Fin fine votter!

  (Ante ikke at de som ønsker å skifte/korrigere kjønnsidentitet måtte sterilisere seg... hva i all hverden er årsaken til det?)

  SvarSlett