mandag 16. mars 2015

Ferdig: Grå jakke med fletter


For ca. halvannet år siden strikket jeg en enkel blå jakke med fletter som var basert på et mønster fra et femti år gammelt strikkehefte. Den var litt  tjukkere enn jeg oftest strikker, enkel og praktisk og har blitt brukt en hel masse. Da jeg i høst nøstet opp det grå chickadee-garnet jeg hadde kjøpt i London bestemte jeg meg for ønskereprise.

IMG_3812

Chickadee er litt tynnere enn Drops Lima, og dessuten hadde jeg ikke skrevet noen tall, så jeg strikket en prøvelapp og regnet ut nye tall for den nye jakka. Ellers gorde jeg den ganske på samme måte som den forrige. Strikket nedfra og opp med en slags contigous-variant på skulderpartiet. Flettepaneler foran og på ermene. Formet i midjen. Rund hals.

IMG_3809

Grått er jo en nøytral farge som passer med det meste, så jeg har brukt den en hel masse siden den ble ferdig på senhøsten. Fornøyd med fargevalg, modell og passform. Og hvit-grønne knapper fra loppis! Chickadee er et ullgarn som Quince and Co produserer i USA av amerikansk ull, og som ikke selges her i Sverige noe sted (men man kan for eksempel bestille det på internett eller kjøpe det på Loop i London, som jeg gjorde.) Det er et mykt og veldig rundt garn, som gir jevne og tydelig definerte masker, men også nupper litt. Det var veldig hyggelig å strikke med, men jeg kommer nok ikke til å kjøpe det igjen med det første, mest pga. langt til USA.

IMG_3815

Mønster: mest basert på et bilde i en norsk ukeblad strikkebok fra 50-60-tallet.
Garn: Quince and Co Chickadee i fargen storm
Pinner: 2.75 på vrangborder og 3.75 på resten
Strikket til: På Spåret

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar