tirsdag 26. februar 2013

Historien om et halvt skjerf.


En gang mellom Hobbit-premieren og starten på juleferien fikk jeg et Tolkien-inspirert strikketips av en studiekamerat på facebook. Jeg bestemte meg for at dette ville være et passende ferieprosjekt, og en gylden anledning til å lære seg dobbeltstrikk, så jeg tok turen til 2knit og kjøpte to nøster med kampes 2-tråds i passelig ring-aktige farger, og pakket dem og en rundpinne 3,5 ned sammen med julepresangene før jeg satte meg på toget til Kristiansand.
2 uker og et halvt skjerf senere er jeg tilbake i Göteborg, og garnnøstene begynner å bli faretruende små. Jeg tenker at jeg kan stikke innom 2knit i byttet mellom trikk 3 og buss 17 på Olskrokstorget, slik jeg pleier når jeg trenger påfyll av garn. Men i dat jeg nærmer meg butikken ser jeg til min store forferdelse at skiltet er tatt ned og Kaffe Fasett-ponchoen i vinduet er byttet ut med gråpapir. 2knit finnes  ikke lenger. Jeg går likevel helt bort, og i vinduet henger det en lapp hvor det står takk for seg og det kommer noen nye og åpner butikk den 14. januar. Nåja, tenker jeg, da var det jo ikke helt krise allikevel. 14. januar møter jeg opp i butikken som nå heter Knit & purl og har åpningstilbud på garn fra ullcentrum, og går ut med både en gjeng tilbudsnøster og mer garn til skjerfet, valgt på husken (kan jo bare gå tilbake og bytte det hvis det ble feil). 

Bakgrunnen er et Machu Picchu-puslespill som har fått agere skrivebordsunderlag siden vi la det i nyttårshelgen (ingen har hjerte til å legge det tilbake i boksen/ork til å fikse ramme)
Som man kan se av bildet ble det feil. Riktignok bare et av to nøster, men skal man dobbeltstrikke så trenger man nesten to nøster i rett farge for å komme noen vei. Jeg tok en ny tur til butikken, denne gangen med selve skjerfet så jeg kunne være sikker på å få rett farge, men da viste det seg at problemet var at de ikke hadde rett farge i det hele tatt. Også noen uker senere etter at facebooksiden kunne fortelle at det hadde blitt gjort en ny bestilling av garnet så flere farger var inne lyste den fargen jeg trengte med sitt fravær. Ikke hadde jeg skrevet ned nummeret på den heller, så en internettbestilling vil jo bli å ta en sjans. Hvis jeg ikke finner rett i Stockholm på fredag bestiller jeg et nøste 267 fra garnkorgen og håper på det beste. 

2 kommentarer:

  1. Jeg håper denne historien kommer til å ende godt. Det Ene Skjerfet må bli fullført! =P

    SvarSlett
  2. Hei Sigrid! Skjerfet ditt blir kjempefint. Håper du får tak i det garnet du trenger. Dobbeltstrikk er ganske morsomt, det blir veldig fint. Gratulerer med blogg, forresten. Har hatt strikkeblogg lenge nå - over 5 år - og lærer stadig noe nytt. Er ikke så ivrig som de første årene, men det kommer da noen innlegg nå og da. Jentene er Ravelrybrukere, begge de to eldste, så det går mye i garn her i huset også.

    PS! Ser de store monsterpinnene hver gang jeg er på besøk hos din mor - håper du viser resultatet på bloggen en gang.

    SvarSlett