lørdag 18. april 2015

Ting jeg strikka på ungdomsskolen #3 - flere farger for første gang

Jeg kom litt sent på ballen med den her strikking-på-internett-greia. Det var vel i 2010 jeg oppdaget at strikkeblogger fantes, og først 2012 jeg registrerte meg på Ravelry. (Det er det jo mange andre som også gjorde,  men med tanke på at jeg lærte meg både strikking og internett rundt  millenieskiftet og har holdt på med begge deler i økende grad siden den gang, så hadde det jo ikke vært utenkelig at jeg skulle ha oppdaget skjæringspunktet mellom disse litt tidligere.) På ungdomsskolen trodde jeg internett først og fremst var til for å diskutere Harry Potter og henge på Blink.no og MSN. Mine to kilder til strikkeinformasjon var 1: Mamma og 2: Mammas bok Alt om strikking og litt om hekling. Jeg benyttet meg ikke av disse ofte nok.

Når jeg gikk i niende klasse og syntes alt som hadde Tim Burton-figurer på seg var dobbelt så bra som alt som ikke hadde det, og derfor ville strikke en veske med motiv i flere farger gjettet jeg meg dermed frem til hvordan man strikker med flere farger. Resultatet ble følgende:

IMG_2792

Jeg tegnet opp mønster på rutepapir og strikket frem og tilbake med milelange fargeskift som på ingen måte er fanget opp, så, ja, funksjonaliteten på den lomma kan man vel gjette seg til. Det var noe pirk, men jeg hadde vel motivasjonen inne. Feste tråder-motivasjonen var det nok verre med, og det her med at strikket siger hadde jeg ikke tatt med i den opprinnelige beregningen når jeg strikket remmen, så der ble det enda en quick fix:

IMG_2794-001

Hvis den ser ubrukt ut så er det for at den mer eller mindre er det. 

In English: This bag was my first attempt at colourwork, back when I was fourteen and preferred everything with Tim Burton-motives on it: back and forth stranding with long, uncaptured floats. No, I did not know what I was doing, nor had I consulted anyone who did. 

1 kommentar:

  1. Det er jo litt herlig når man er ung og entusiastisk og ikke skjønner hva som er lett, vanskelig eller lurt :D Synes den ble kul, jeg, og den er jo ganske jevnt strikket. En av de første gangene jeg strikket med to farger strikket jeg intarsia, for ingen hadde informert meg om at det er en avansert teknikk :P

    SvarSlett